Кам’янчан закликають дбати про своє здоров’я

Кам’янчан закликають дбати про своє здоров’я

Щорічно 7 квітня, починаючи з 1950 року, відзначається Всесвітній день здоров’я — в цей день набув чинності Статут ВООЗ і в організацію вступили 194 країни. Мета святкування — підкреслити важливість здоров’я кожної людини і людства в цілому. 

У місті Кам’янське допомогу відповідно до медичних показань у закладах охорони здоров’я надають 532 лікарів (із них 108 лікарів загальної практики/сімейної медицини) та 1122 середніх медичних працівників.

Якість і доступність медичних послуг — важливий чинник охорони здоров’я. У кризових ситуаціях він є вирішальним. Але набагато важливіше запобігти проблемам зі здоров’ям, тобто більше уваги приділяти профілактиці, наголошують у Кам’янському медичному центрі здоров’я та медицини спорту.

Там зазначили, що здоров’я і благополуччя залежать передусім від способу життя. Необхідність вести здоровий спосіб життя завжди була актуальною і є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров’я . Кожному під силу правильно харчуватися, покращувати фізичну форму, керувати стресами, не курити, не вживати алкоголь чи інші психоактивні речовини. Кожен здатен подбати про своє довкілля, гармонійні стосунки з оточенням, особистісний розвиток і наповненість життя глибоким сенсом.

Здоров’я — це не лише відсутність хвороб або фізичних дефектів, а стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя.
– Фізичне здоров’я забезпечує енергію для повсякденного життя, полегшує адаптацію до навколишнього середовища (наприклад, до погодних умов), підвищує наші шанси захиститися від інфекцій і уникати травм, а також швидко одужувати, якщо захворів.
– Наше психологічне благополуччя залежить від того, що ми думаємо про себе, як адаптуємось до стресів, засвоюємо інформацію і приймаємо рішення.
– Важливим критерієм соціального благополуччя є вміння ефективно спілкуватися та налагоджувати здорові міжособистісні стосунки, адаптуватися до соціальних норм і правил, що існують у суспільстві.
Усі ці три аспекти здоров’я тісно взаємопов’язані. Тому важливо зберігати рівновагу і дбати про всі аспекти благополуччя, наголошують фахівці.

“День здоров’я — загальне свято не тільки працівників медицини та системи охорони здоров’я, але і всіх людей, які дотримуються засад здорового способу життя. Всіх тих, хто піклується про своє здоров’я, благополуччя своїх близьких і друзів. У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім хворим якнайшвидшого одужання. Всім нам – бути здоровими і життєрадісними”, – зазначили у медичному центрі.