Мешканців Дніпропетровщини закликають не поширювати фейки

Мешканців Дніпропетровщини закликають не поширювати фейки

Мешканців Дніпропетровщини закликають перевіряти інформацію та читати офіційні джерела. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Основна мета поширення фейків – викликати у населення панічні настрої та емоційний дисбаланс. Слід з обережністю ставитися до інформації у соцмережах та чатах – дуже часто вона не достовірна. Довіряти потрібно виключно офіційним джерелам та не поширювати неперевірені дані», – розповіла директорка комунального підприємства «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» Альона Чуєва.

Вона додала – прочитавши інформацію, слід перевірити першоджерело. З’ясувати, хто автор контенту та коли його опублікували.

Щоб уникнути поширення дезінформації, у Viber та Telegram створили офіційний канал «Стоп Фейк Дніпро», розповів його адміністратор Ігор Литвинов. Там спростовують фейки та недостовірні новини.

«Одна з ознак фейку – емоційна мова. У достовірних статтях та новинах не може бути власних думок автора – тільки факти», – зазначив  Ігор Литвинов. 

Для блокування сервісів дезінформації Кіберполіція розробила спеціальний чат-бот. Туди можна відправляти посилання для перевірки ресурсів, які поширюють фейки. Зокрема, Telegram- та YouTube-каналів, Facebook-груп,  профілів в Instagram.