На Дніпропетровщині більшість автопригод стається із-за перевищення швидкості

На Дніпропетровщині більшість автопригод стається із-за перевищення швидкості

За останні 5 днів у Дніпрі сталось 9 аварій, в яких загинуло 3 особи, 11 травмовано. За той самий час, на території Дніпропетровської області сталось 21 ДТП, у яких загинуло 12 та травмовано 20 осіб. Більшість пригод сталось через перевищення водіями безпечної швидкості.

Про це повідомили в патрульній поліції Дніпропетровської області.

Там нагадали:

– У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більш як 50 км/год, а у житлових і пішохідних зонах — до 20 км/год;
– Поза населеними пунктами транспортним засобам дозволяється рухатись зі швидкістю до 90 км/год, на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою — не більш як 110 км/год. На автомагістралях максимально дозволена швидкість руху до 130 км/год.
Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно ним керувати.

– згідно з ч.1 ст.122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 20 км/год — тягне за собою штраф у розмірі 340 гривень;
– згідно з ч. 4 ст.122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год — тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1700 гривень.