На Дніпропетровщині чоловік напав на поліцейського під час перевірки документів на блокпосту

На Дніпропетровщині чоловік напав на поліцейського під час перевірки документів на блокпосту

За напад на правоохоронця у Нікопольському районі поліція затримала 25-річного чоловіка. Про це повідомили в поліції Дніпропетровської області.

В ході перевірки документів на блокпосту у пасажирів автобусу обласного сполучення, один з пасажирів напав на поліцейського та побив.

19 квітня о 12:05 поліцейські відділу реагування патрульної поліції Нікопольського РУП несли службу на блокпосту. Виконуючи службові обов’язки поліцейський зупинив маршрутний автобус сполученням «Дніпро-Нікополь» та розпочав перевірку документів у пасажирів. Один з пасажирів повідомив, що в нього не має із собою документів, та під час спілкування напав на поліцейського, спричинивши йому тілесні ушкодження.

Порушником виявився 25-річний мешканець села Сергіївка Нікопольського району, якого затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

20 квітня слідчим за погодженням із окружною прокуратурою фігуранту оголошено підозру за ч.2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді від обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу – тримання під вартою.

В поліції наголосили, що під час дії воєнного стану важливо завжди носити з собою документи, що засвідчують особу. Це регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року № 1456 «Про затвердження Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла громадян при забезпеченні заходів правового режиму воєнного стану». Згідно з цією постановою військові та поліцейські на блокпостах мають право проводити огляд людей та транспортних засобів, відчиняти двері автомобілів та перевіряти багажник.