Понад 30 тис гуманітарних наборів сформував молодіжний хаб Дніпропетровщини за час війни

Понад 30 тис гуманітарних наборів сформував молодіжний хаб Дніпропетровщини за час війни

За час війни активісти молодіжного центру «СпівДія хаб» сформували та видали понад 30 тис гуманітарних наборів. Продукти та засоби гігієни передають, найперше, переселенцям. Допомагають й жителям Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«СпівДіяХаб» – мережа волонтерських просторів на базі молодіжних центрів. Там займаються гуманітарною допомогою цивільному населенню. Такі штаби є у кожній області. У Дніпрі – найбільший в Україні», – зазначив заступник директора департаменту молоді і спорту ДніпроОВА Владислав Яцук. 

Молодь центру «СпівДія хаб – Дніпро» працює вже понад місяць. Щодня, без вихідних. Розвантажують, фасують.

Загалом вже отримали 90 тонн гуманітарного вантажу. Сформували з нього та видали понад 30 тис продуктових наборів.

«На день обробляємо понад 1 тис заявок. Волонтери фасують гуманітарні пакунки, а потім видають людям. Працюють, не покладаючи рук. Їх навіть неможливо відправити відпочити. Приємно, що до молоді приєднуються їхні батьки. Переселенців нам допомагає багато», – сказала директорка Молодіжного центру Дніпра Ірма Нініашвілі. 

Нині в роботі ще 8 тис заявок на гуманітарні пакунки для 30 тис людей.

У кожній «середньостатистичній» коробці – крупи або макарони, рибні або м’ясні консерви, солодощі, гігієнічні засоби. Зокрема, зубна паста та щітка, гель для душу, шампунь.

В залежності від запитів можуть додавати й інші продукти, дитяче харчування, одяг за сезоном, корм для тварин.

А ще підгузки. Потрібно лише вказати для дитини чи дорослого та необхідний розмір. Звертатися за допомогою люди мають право раз на 14 днів.

«Приміщення, які раніше використовувалися для молодіжних заходів, концертів, вечірок, тепер склади. Наповнені гуманітарною допомогою, яка надходить. Зокрема, від країн Європи. Найголовніша наша мета, щоб усі товари якнайшвидше потрапляли до тих, хто цього потребує», – наголосив керівник складу «СпівДія хаб – Дніпро» Рафаель Кіжнер. 

Допомоги потребують не лише переселенці, а й соціально вразливі мешканці області, кажуть волонтери. Це люди з інвалідністю або ті, хто через війну втратив роботу.

Заявки потрібно подавати онлайн – через портал «СпівДія». Надсилати запити можуть люди, які потребують допомоги. А ще ті, хто готовий її надати.

«СпівДіяХаб» – це проект Офісу Президента. До нього долучилося чотири міністерства: Молоді та спорту, Охорони здоров’я, Розвитку громад та територій, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.