Вуличні екскурсії відновлюються в Кам’янському

Вуличні екскурсії відновлюються в Кам’янському

«Мандри з музеєм», – так називається проєкт, який не перший рік втілюється співробітниками музею історії міста. Останнім часом «мандри» практично припинились. Але, незважаючи на спекотний день воєнного часу, 21 червня до музею завітали переселенці з Харкова та Сєвєродонецька й вирушили вулицями міста, яке їх гостинно прихистило у воєнний час.

Автор: Валентин Фіголь.

Екскурсовод Ірина Шапочкіна познайомила нових мешканців міста з історичною зоною – Верхньою колонією, родзинкою нашого міста. Гості пройшлися вулицями старої забудови, оглянули будівлі заводоуправління «Каместалі», культові споруди. «Особливе захоплення у екскурсантів викликав неоготичний римо-католицький костел Святого Миколая», – прокоментувала екскурсію Наталія Буланова, директорка музею.

Вуличні екскурсії відновлюються в Кам’янському - ФОТО

Відновлюються і краєзнавчі мандрівки Кам’янським та його околицями від екскурсовода та краєзнавиці Любові Алексієвської. Так, 25 червня оголошується краєзнавча пізнавальна мандрівка по лівобережному Кам’янському вздовж водосховища.

«Ви знаєте, куди поділися села Паньківка, Кваки, річка Протовча і звідки взялися поблизу міста справжня пустеля і Блакитні озера, що таке Калоша? Де був перший будинок у лівобережному дніпродзержинську і де приземлився літак, який потім згорів? Скільки в Кам’янському Прометеїв? Що приховують води Кам’янського водосховища і що робить на березі радянський танк? – анонсує екскурсію Л. Алексієвська. – Поговоримо про унікальне місто і місце, історію і нездійснені плани, пам’ятники і парки, людей і природу».

Вуличні екскурсії відновлюються в Кам’янському - ФОТО

Мандрівка довжиною 2 кілометри, обіцяє екскурсовод, буде цікавою для всіх вікових категорій. Збір учасників о 10 годині в сквері за кіноконцертним залом «Мир» на лівобережжі.

Захід анонсований як благодійний. Кошти будуть передані для створення захисних сіток «Яворинці», обіцяє пані Алексієвська.