Викладачів вишів можуть зобов’язати вивчати англійську мову

Викладачів вишів можуть зобов’язати вивчати англійську мову

Науковці та викладачі вишів повинні будуть обов’язково володіти англійською мовою. Про це під час брифінгу розповів перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Зокрема, таку вимогу передбачає законопроєкт щодо надання англійській мові особливого статусу мови міжнародного спілкування, роботу над яким розпочали в Міністерстві культури та інформаційної політики.

За словами заступника міністра, вивчення англійської мови сприятиме інтеграції українців в європейську спільноту.

«Розширення сфер застосування англійської мови в Україні сприятиме активізації процесів інтеграції українців в європейську спільноту в межах очікуваного набуття членства України в ЄС, формуванню суб’єктності держави у світових глобалізаційних процесів, підвищенню рівня її конкурентоспроможності на глобальному ринку, а також зростанню її інвестиційної та туристичної привабливості», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Також він наголосив, що володіння англійською мовою відкриває широкий доступ до знань, адже англійська – це мова конференцій та спортивних змагань.

«80% всіх наукових праць, що видаються на сьогодні у світі, написані англійською», – підкреслив заступник міністра.

Поряд з цим законопроєкт передбачає й підвищення стандартів освіти щодо вивчення англійської мови всіма здобувачами освіти й впровадження додаткових курсів для дорослих.

Посадовець також запевнив, що після прийняття закону його імплементація матиме тривалий перехідний період.