Підробний «сайт ПриватБанку» виманює в громадян персональну інформацію

Підробний «сайт ПриватБанку» виманює в громадян персональну інформацію

Автор: Валентин Фіголь.

Шахраї створили фішинговий сайт, який імітує сайт ПриватБанку та допомагає зловмисникам красти кошти з банківських рахунків.

Шахраї, прикриваючись ім’ям ПриватБанку та під виглядом його благодійної програми, виманюють дані довірливих клієнтів, після чого крадуть кошти з рахунків своїх жертв. Про це 23 вересня попередили фахівці ПриватБанку у Telegram-каналі.

Так, інтернет-злочинці створили фішинговий сайт, що імітує «приватівський», де використано дизайн та логотипи банку.

Цей злодійський ресурс для виманювання в українців логіну та паролю входу в електронний банк маскується під програми виплат громадянам, а саме під сайт благодійної програми банку та Приват 24.

«ПриватБанк попереджає про велику небезпеку введення персональної інформації, даних карток та логінів для електронного банку на неперевірених, невідомих сайтах та ресурсах. Отримані шахраями дані використовуються для викрадення грошей з рахунків», – акцентують банкіри.

Також у банку нагадали, як не стати жертвою шахраїв та не втратити свої кошти:

  • інформацію про державні виплати та порядок отримання допомоги розміщено виключно на офіційних сайтах держслужб та банку, а подання заявки на допомогу можна зробити лише через відповідні адмінцентри та додаток “Дія”
  • не переходьте за сумнівними посиланнями,
  • завжди перевіряйте будь-яку інформацію на офіційному сайті банку або за телефоном клієнтської підтримки 3700.