У Кам’янському активізувалися шахраї

У Кам’янському активізувалися шахраї

Поліцейські Кам’янського застерігають громадян від шахрайства з виплатами грошової допомоги. Зловмисники постійно вигадують нові схеми шахрайства та шляхом обману заволодівають грошима громадян.

Наразі найрозповсюджений вид шахрайства – виплата грошей в якості підтримки.
Останнім часом на телефонні номери громадян або через мережу Інтернет (в телеграм- каналах, у Фейсбук тощо) надходять смс –повідомлення з інформацією про нарахування грошової допомоги.
В таких повідомленнях до тексту шахраї додають посилання, за яким начебто слід перейти, щоб отримати гроші. Довірливі громадяни переходять за таким посиланням та потрапляють на фішинговий сайт, де пропонується ввести персональні дані та банківську інформацію, в результаті чого шахраї знімають гроші з рахунків ошуканих громадян.

– Так, для прикладу: до Кам`янського районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулась 67-річна місцева жителька. Потерпілій в додатку «Telegram», надійшло повідомлення про нарахування грошової допомоги від міжнародної організації. Для отримання допомоги необхідно було перейти за посиланням, яке було зазначено в повідомленні. При відкритті посилання жінці було запропоновано ввести пароль для входу до додатку та пін-код. В результаті чого з картки потерпілої були списані грошові кошти.

– В другому випадку – 50-річна жінка побачила інформацію про надання грошової допомоги від міжнародного фонду у мессенджері FACEBOOK. У оголошенні також було прикріплене посилання за яким необхідно було перейти для зарахування грошей. Жінка перейшла за посиланням, після чого їй було запропоновано ввести персональні дані та банківську інформацію. В результаті чого з кредитної картки потерпілої були списані грошові кошти.

Поліцейські Кам`янського застерігають громадян бути пильними та обережними. Аби не стати жертвою шахраїв не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на підозрілих та незнайомих веб сайтах, не повідомляйте нікому свої персональні дані та не розголошуйте банківську інформацію.