Вибори в Кам’янському  пройдуть чесно та спокійно – обіцяють поліцейські

Вибори в Кам’янському  пройдуть чесно та спокійно – обіцяють поліцейські

Поліція з понеділка на посиленому режимі патрулювання: посилені добові наряди, поліцаям роздана автоматична зброя. Правоохоронці в камянському готові до виборів, розповіли керівники міського відділу поліції.

Автор: Валентин Фіголь

448 працівників нацполіції в нашому місті задіяні на забезпечення законності та порядку під час виборів, повідомив Сергій Лукашов, начальник міського відділу поліції. Це приблизно третина особового складу міськвідділу. До того ж, днями в місті відбудуться аж 3 концерти, які теж треба охороняти. Тож попрацювати на вулицях та майданах доведеться і старшим офіцерам, керівникам підрозділів, наголосив полковник Лукашов.

Ще 15 поліцейських з нашого міста поїдуть допомагати колегам з Криничанського району. Натомість, в місті на виборах розташуються поліцейські підрозділи спецпризначення та Національної гвардії з Дніпра – загалом до півсотні бійців.

Завтра в місто привезуть виборчі бюлетені, і поліція заступає на охорону виборчих дільниць аж до понеділка, 22 липня.

До охорони виборчого процесу задіяні лише поліцейські, наголосив С. Лукашов. Приватні охоронні структури можуть бути задіяні лише під час масових розваг – на допомогу організаторам, акцентував він.

Також правоохоронці готові до таких неприємностей, як повідомлення про замінування обєктів, тощо. «Вибухотехніки приїдуть за півгодини, швиденько все обстежать, так що паралізувати виборчий процес ми не дамо», – пообіцяв начальник поліції.

Поліцейські розповіли про те, як проходить виборча кампанія. Було отримано 55 повідомлень про порушення під час агітації (сюди входять і факти, виявлені поліцаями самостійно). Складено 35 протоколів про порушення. З них 12 – про випуск агітаційних матеріалів без вказання накладу, типографії та відповідальної за друк особи.

20 адміністративних протоколів було складено щодо незаконного розміщення політичної реклами на маршрутних автобусах. Один протокол – про розміщення політреклами в комунальному закладі. 2 протоколи – за дрібне хуліганство у випадку конфлікту біля агітаційних наметів.

Один факт внесено до ЄРДР як кримінальне порушення, ведеться розслідування, про підозру ще нікому не повідомлено.

«Поліція не підтримує жодного з кандидатів. Ми стоїмо на сторожі закону. Вибори мають відбутись чесно», – наголосив полковник поліції Лукашов.

Цікаво, що полковник спілкувався з представниками ЗМІ українською. Нагадаємо, від сьогодні в україні вступив у силу «мовний закон», який вимагає від посадових осіб користування у спілкуванні державною мовою.