Масштабне обрізання дерев планується в Кам’янському під кінець року

Масштабне обрізання дерев планується в Кам’янському під кінець року

Більш як півтисячі дерев мають бути обрізані на території міста найближчим часом. Тендер на ці роботи з фінансуванням у 2 мільйони гривень проводить департамент ЖКГ та капітального будівництва міської ради. Виграв тендер приватний підрядник, який очолює колишній директор паралізованого сьогодні комунального «Зеленбуду».

Автор: Валентин Фіголь

Послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень (омолодження, обрізування дерев, збір, навантаження та перевезення гілля…) на територіях загального користування замовив у жовтні департамент ЖКГ та капітального будівництва міськради Камянського. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-10-03-000578-b

Вартість послуг – 2 мільйони гривень з міського бюджету. За ці гроші планується «омолодити» обрізанням 163 дерева, прорідити крони ще 160 деревам, обрізати «під природній вигляд» 162 дерева. Планується видалити сухостій та аварійні дерева – всього більш 50 кубометрів, та вивезти 74 кубометри порізаних гілок.

За 2 мільйони гривень можна обрізати приблизно півсотні дерев в складних умовах (електрод роти, дахи, інші споруди, велика висота…), розповів приватно досвідчений працівник «Зеленбуду». Обережна робота з бензопилкою на висоті 10-15 метрів цінується, наголосив він.

Вчора відбулось розкриття пропозицій учасників тендеру. Виграло ТОВ «ЕКО БУД» з пропозицією 1,88 мільйон гривень. Очолює підприємство Руслан Медвєдєв, який 3 роки тому був директором КП «Зеленбуд». https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/company_details/33002434/

Де і що обрізати – вирішують спільно фахівці департаменту ЖКГ та міського управління екології, розповів Богдан Наполов, начальник управління. Фахівці спільно обстежують дерева в місцях, про які їм доповідають районні адміністрації, мешканці, інші органи самоврядування. І комісія вирішує: де, який вид обрізки застосувати. А потім перевіряють якість виконаних робіт.