Коронавірус повертається в Кам’янське та Україну

Коронавірус повертається в Кам’янське та Україну

У Кам’янському знову діагностували коронавірусну інфекцію у двох мешканців міста. Про це вчора повідомив міський голова Андрій Білоусов. Одна жінка зараз знаходиться у 7-й лікарні у стані середньої тяжкості. У іншої 83-річної жінки COVID-19 лабораторно підтвердили вже після її смерті. Ця пацієнтка проходила лікування у реанімаційному відділенні 7-ї лікарні, мала кілька супутних захворювань (серцево-судинна патологія та цукровий діабет). На жаль, цю пацієнтку врятувати на вдалося і 13 червня вона померла від декомпенсації серцево-судинної системи), а вже 16 червня лабораторний центр зробив аналіз і виявив коронавірусну інфекцію.

Автор: Сергій Гузь.

Поки що невідомо, що заразився ще хтось з мешканців міста. Зараз лабораторні аналізи перевіряють у всіх контактних осіб. Міський голова закликав кам’янчан бути уважними та дотримуватись правил індивідуального захисту попри те, що карантин у місті послабили.

Тим часом сьогодні в Україні черговий анти рекорд по коронавірусу: ця хвороба підтверджена у найбільшої кількості українців за всю епідемію – 758 осіб. Померли від коронавірусу – 31 людина, це також найбільший показник за добу за час епідемії.

Графік кількості інфікованих коронавірусом в Україні з березня по 16 червня

Як видно з графіку, добовий приріст хворих на коронавірус в Україні постійно зростає. Після послаблення карантину його показники значно збільшились навіть попри те, що масове пасажирське сполучення між містами ще не відновлене. Порівняно з періодом, коли уряд вирішив значно послабити карантин, добова кількість зареєстрованих випадків корона вірусної інфекції майже подвоїлась.

Найгірша статистика знову в Західній Україні: Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Дніпропетровський лабораторний центр наразі показує статистику лише станом на 14 червня – відставання на 3 доби. Тож яка ситуація з хворобою в області поки що невідомо. Напередодні в Дніпропетровській області не зареєстрували жодного випадку коронавірусу. Проте зараз вже відомо, що такі випадки з’явилися після 16 червня.

Багато кам’янчан з обуренням сприймають новини про погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. Хтось підозрює владу у бажанні повернути жорсткий карантин, а хтось взагалі не вірить у цю хворобу, або ж вважає небезпеку значно перебільшеною. Проте рекордне зростання коронавірусу фіксується не тільки в Україні, а й у світі.

Вчорашній день став рекордним добовим зростанням хворих на коронавірус – 142 557 заражень. За добу в світі від наслідків коронавірусу померло більше 6,5 тисяч людей. Найбільше нових хврих зараз реєструють в Бразилії та США, уряди яких довго не вживали серйозних заходів для боротьби з коронавірусом. Також коронавірус стрімко поширюється в Індії, Росії, Пакистані та інших країнах. Усього за добу нові заражені на коронавірус зареєстровані у 161 країні світу.