Озеленення-2021 в Кам’янському: активісти клубу «Маєток» планують саджати в місті магнолії

Озеленення-2021 в Кам’янському: активісти клубу «Маєток» планують саджати в місті магнолії

Члени клубу садівників і квітникарів “Маєток” планують придбати за свої гроші саджанці магнолії та висадити їх у публічних місцях в Кам’янському.

Автор: Валентин Фіголь.

«Посади магнолію — ​​подаруй красу місту!» – так назвали майбутню акцію з посадки магнолії активісти клубу садівників та квіткарів «Маєток». Вони традиційно збираються в центральній міській бібліотеці на проспекті Шевченка.

Вже розпочався збір коштів на саджанці, відбулися консультації з освіченими садівниками, онлайн-зустріч з активістами з міста Стрий, де вже втілено в життя подібну ідею.

Клуб «Маєток» пропонує землякам приєднатися до акції. Будь-хто з небайдужих мешканців може оплатити саджанець дерева або й кілька, а надалі зможе ці дерева посадити разом з активістами.

Озеленення-2021 в Кам’янському: активісти клубу «Маєток» планують саджати в місті магнолії - ФОТОЧлени клубу обіцяють дбати про саджанці, «як про власну клумбу».

Чому саме магнолія? Зацвітають вони разом з вишнями і цвітуть довше – приблизно місяць. Магнолія квітне два рази за сезон з ніжним, ванільно-цитрусовим ароматом.

Українські садівники надають перевагу морозостійким сортам: «Чорний тюльпан» і «Суланжа Альба».

Алеями магнолій та сакур вже можуть похвалитись  Одеса, Львів, Стрий, Мукачево, Чернівці, Дніпро, Ужгород. В Кам’янському сакури торік було висаджено в сквері проспекта Свободи.

«Хотілось, щоб у міста з’явилася дуже красива і гідна традиція: кожну знаменну подію відзначати висадкою дерев. – прокоментувала ідею Алла Беленко, керівниця клубу садівників і квітникарів «Маєток», бібліотекарка бібліотеки на Шевченка. – Створюється молода сім’я – висаджуємо магнолію! Народився в сім’ї малюк – висаджуємо фамільне дерево! Пішла з життя дорога людина – посадимо в пам’ять про неї прекрасне дерево!

Можливо, проект надихне земляків змінювати своє місто на краще разом».