У Кам’янському пройде інформаційна кампанія з радіаційної обізнаності населення

У Кам’янському пройде інформаційна кампанія з радіаційної обізнаності населення

У Дніпропетровській області, в рамках інформаційної кампанії з радіаційної обізнаності «КРОК до Безпеки», збиратимуть джерела іонізуючого випромінювання. Вісім міст змогли потрапили у безкоштовний пілотний проект і Кам’янське одне з нихПро це повідомили в департаменті екології та природних ресурсів міської ради.

«КРОК до Безпеки» – це кампанія з радіаційної обізнаності та контролю над нерозповсюдженням радіоактивних матеріалів, зокрема покинутих джерел іонізуючого випромінювання. Основна мета кампанії – підвищити рівень обізнаності населення щодо правил радіаційної безпеки.

У нашому місті зазначений захід буде проведено в два етапи. Перший етап відбудеться 23 лютого – фахівці будуть проводити необхідні дослідження територій, предметів, майна, де є вмотивовані підозри про наявність радіоактивних предметів.

Другий етап відбудеться 24 лютого з 10.00 на майдані П.Калнишевського. Тут буде розміщена локація (автомобіль), де кожен охочий зможе провести замір речей, які позначені знаком радіаційної небезпеки, або ж це можуть бути старі годинники, монометри, калібратори та інші подібні речі. Також фахівцями буде проводитись роз’яснювальна робота серед населення стосовно шкоди володіння радіоактивними предметами та небезпеки контактів з ними.