Мешканці Кам’янського стали рідше звертатись до влади

Мешканці Кам’янського стали рідше звертатись до влади

За два роки кам’янчани стали на третину менше звертатись до влади міста. Як і раніше, жінки набагато активніше за чоловіків спілкуються з владою.

Автор: Валентин Фіголь.

Звіт відділу по зверненням громадян до самоврядування Кам’янського в 2020 році буде надано до затвердження міськвиконкомом.

За даними звіту, за 2020 рік мешканці Кам’янського надіслали до органів міського самоврядування 12100 звернень – на третину менше, ніж в 2018 році (18,3 тисячи звернень). І карантин тут не зіграв особливої ролі, бо зниження спостерігалося і в 2019 році – 16,7 тисяч звернень.

За рік мешканці Кам’янського також майже 6 тисяч разів телефонували на урядову «гарячу лінію» та 2,6 тисяч разів – на «гарячу лінію» Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як і раніше, жінки – автори двох з трьох звернень до міської влади.

Більше половини звернень написали пенсіонери.

Більшість звернень – 7802, стосувались житлово-комунального господарства. На другому місті (1807) – питання соціального захисту.

Мешканці міста протягом року зареєстрували 17 електронних петицій. Найактивнішу підтримку мешканців, як розповіла Олена Абросімова, начальник відділу звернень громадян Кам’янської міської ради, отримали петиції на теми охорони довкілля. Це петиція про заборону заводу по утилізації небезпечного сміття «Рокобан», про закриття лако-фарбового заводу «Поліколор» та про зменшення викидів ДМК.