Мешканцям Кам’янського загрожує фішинг-сайт, що імітує «ДІЮ»

Мешканцям Кам’янського загрожує фішинг-сайт, що імітує «ДІЮ»

Фішинговий сайт, який імітує державну електронну систему «ДІЯ» та виманює в необачних українців банківські дані, виявили 12 квітня фахівці спеціалізованого структурного підрозділу Державного центру кіберзахисту.

Автор: Валентин Фіголь.

Шахрайський сайт, схожий за інтерфейсом на «ДІЮ», пропонував громадянам доступ до виплати компенсаційних 8 тисяч гривень, повідомляє CERT-UA (Computer Emergency Response Team of Ukraine) на своїй сторінці в Facebook.

Фішинговий сайт називається так: hXXps://diia8000gov[.]me. Тут зловмисники збирають дані кредитних карток та ІПН громадян України.

На головній сторінці фішингового сайту користувачам пропонується ввести ІПН для перевірки інформації про можливість отримання виплати 8 тисяч гривень карантинної допомоги.

Після введення будь-якої інформації на головній сторінці сайту користувачі перенаправляються на сторінку hXXps://diia8000gov[.]me/result.html, де вказано: «Вам доступна виплата у розмірі 8 тисяч гривень».

Після чого користувач перенаправляється на сторінку hXXps://diia8000gov[.]me/merch.html, на якій пропонується ввести дані своїх кредитних карток.

Далі дані кредитної картки потрапляють до зловмисників.

«Якщо Ви стали жертвою такого фішингу і ввели дані своєї кредитної картки, Вам потрібно негайно повідомити про це представників Вашого банку», – нагадали фахівці з кіберзахисту.

Мешканцям Кам’янського загрожує фішинг-сайт, що імітує «ДІЯ» - ФОТОСпівробітники CERT-UA закликали звертатись до них по допомогу за адресою: [email protected].

Про необхідність бути вельми уважними, щоб не втрапити на гачок шахраїв, попереджають громадян і банкіри.

Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем повідомила, що фішинговий сайт, імітуючий «ДІЮ», було зареєстровано 5 квітня на російському хостингу.

Асоціація запропонувала громадянам власну методичку, як визначати фішінгові сайти.