Медичні працівники Дніпропетровщини отримали матеріальну допомогу

Медичні працівники Дніпропетровщини отримали матеріальну допомогу

1481 медичний працівник Дніпропетровщини отримав матеріальну допомогу. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Він зазначив:
«Загалом в обласному бюджеті на сесіях обласної ради депутати заклали 11 млн грн на здійснення виплат медикам. Допомога передбачається усім працівникам медичної сфери безпосередньо у госпітальних базах та працівникам екстреної медицини. Щотижня проводяться засідання профільної комісії, що визначає та рекомендує осіб, які подали документи на отримання такої допомоги».
Загалом на сьогодні в області захворіло 4110 медичних працівників в 170 комунальних закладах охорони здоров’я області, 30 померло.
На лікуванні перебуває 570 осіб, 91 в стаціонарі, 479 амбулаторно, одужало 3462.
Також Микола Лукашук подякував лікарям, які щодня боряться за життя та здоров’я хворих на Ковід-19:
«Наша область зараз постійно знаходиться на межі входу до «червоної зони» карантину. Втім, ситуацію вдається тримати під контролем саме завдяки роботі наших медиків. Від імені депутатського корпусу та усіх жителів області я щиро дякую лікарям Дніпропетровщини!».
Уже протягом декількох тижнів в області суттєво завищений один з індикаторів епідемічної небезпеки. Кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком КОВІД-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення, яка не повинна перевищувати 60 становить 80,8%.
До порогового значення наближається і завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню, яка не повинна перевищувати 65%, а за останню добу дорівнює 64,2%. У разі перевищення хоча б двох індикаторів епідемічної небезпеки область може перейти до «червоної зони» карантину.