Закінчити ремонт школи в Кам’янському вимагають від ОДА батьки учнів

Закінчити ремонт школи в Кам’янському вимагають від ОДА батьки учнів

Публічну акцію на підтримку вимоги завершити капремонт школи №20 провели в Кам’янському батьки школярів 19 квітня.

«Якщо обласна влада не відповість нам – в суботу вийдемо погуляти по автотрассі на Дніпро», – нахваляються учасники заходу.

Автор: Валентин Фіголь.

Сотні дорослих та дітей прийшли вдень 19 квітня до будівлі школи №20 на Соцмісті. Батьки школярів та учні зібрались, щоб вимагати від обласної держадміністрації продовження ремонту аварійної школи.

Закінчити ремонт школи в Кам’янському вимагають від ОДА батьки учнів - ФОТО«Поверніть нашу школу!» – скандували діти. На паркані навколо ремонтованого корпусу школи було розвішано цілу виставку дитячих малюнків. На малюнках школярі зобразили, що сумують за своєю школою та хочуть повернутись до неї.

Школу №20 було закрито на капремонт після того, як в серпні 2019 року відвалився шматок стіни від фасаду старої будівлі. Сталося це через помилки підрядників, які неправильно відремонтували дах будівлі.

Школу почали ремонтувати за кошти обласного бюджету. Замовник – департамент ЖКГ ОДА, підрядника визначила область.

Навесні 2021 року ремонт несподівано почав «гальмувати». А потім роботи взагалі припинились. Навіть будівельні матеріали частково було вивезено підрядником, розповідає активістка з батьків Ксенія Шулешова.

Закінчити ремонт школи в Кам’янському вимагають від ОДА батьки учнів - ФОТО«Охоронці з фірми, найнятої областю, кажуть, що їм не платять зарплатню нормально, і що вони теж скоро покинуть цей об’єкт…» – розповіла К. Шулешова.

«В мене сторожів – двоє людей похилого віку, – зауважила директор школи. – Якщо охоронці підуть геть, то тут скоро все буде розкрадене і знищене!.. Пропадуть майже 50 мільйонів гривень, вкладені в ремонт!»

Учасники акції 19 квітня вимагали, щоб обласна влада продовжила фінансування капремонту школи: «Ми знати не хочемо, які там політичні підводні течії заважають ремонту! Поверніть нам школу!»

Батьки кажуть, що не збираються зупинятись і чекати на ласку влади. Учасники акції обговорювали, зокрема, можливість в суботу, 24 квітня, вийти на автомобільну трасу Дніпро-Київ.

«Значну частину ремонту вже зроблено, – прокоментувала ситуацію Ірина Гончарук, директор школи. – Відновлено водозлив, замінено комунікації, полагоджено підлогу та фундамент…»

Закінчити ремонт школи в Кам’янському вимагають від ОДА батьки учнів - ФОТО