Дитячий письменник з Кам’янського відзначає ювілей

Дитячий письменник з Кам’янського відзначає ювілей

Відомий дитячий письменник з Кам’янського Олег Майборода 2 червня відзначає 50-річний ювілей. Автор понад 80 книжок для дітей, відомий фахівець з дитячого оздоровлення О. Майборода рекомендує читачам завжди розвиватись і «тренувати м’язи фантазії».

Автор: Валентин Фіголь.

Зберегти дитину в собі, дивитись у світ широко відкритими очима, не переставати розвиватися – таким рецептом успіху поділився з читачами дитячий літератор Олег Майборода 3 роки тому. Сьогодні ювіляр демонструє вірність своєму девізу «Все буде добре!» і продовжує розвиватись як творча особистість.

Олег Вікторович Майборода народився 2 червня 1971 року у Дніпродзержинську. Закінчив Дніпродзержинське медичне училище за фахом «Сестринська справа». З 1992 року працює масажистом у лівобережній  поліклініці.

З початку століття письменник О.Майборода став автором понад 80 книжок для дітей. Це поетичні та прозові казки, загадки, тощо. В творах літератора поєднується розвага та наука: тут є емоції та корисна інформація для маленьких читачів.

Дитячий письменник з Кам’янського відзначає ювілей - ФОТО«Коли пишеш для дітей, головне – передати дитячу мову, своєрідне дитяче сприйняття світу, – каже О. Майборода. – Для цього треба зберегти в собі дитину, здатність дивитись на світ широко відкритими очима й серцем».

Головне – не переставати розвиватися самим, рекомендував дорослим досвідчений фахівець з дитячого здоров’я. І сам демонструє вірність цьому принципу.

«Намагаюся цікаво жити, наповнювати вщерть кожен свій день», – каже пан Олег. Років з 5 тому він почав самостійно вчитись грі на саксофоні, публічно виконував музичні твори на ньому і казав, що музика – «пречудовий відпочинок для мозку». Зараз вчиться грати ще й на блок-флейті…

Багаторічна практика роботи з дітьми паралельно з літературною діяльністю – джерело значного педагогічного досвіду.

«Якщо дитина бачить, що його батьки розвиваються – вона буде їх поважати, – наголошував пан Олег на необхідності самовдосконалення. – Діти вчаться жити, наслідуючи приклад дорослих – батьків, перш за все. Якщо ти брешеш, то і дитина буде брехати…»

Спілкуватись з дітьми щиро і намагатись пояснювати так, щоб їм було зрозуміло рекомендував фахівець з дитячого світосприйняття: «Простий приклад: розмовляючи з дитиною, не полінуйтеся нахилитися до нього або присісти, щоб малюк бачив обличчя мовця, а не слухав батьківське «бубубу» десь над головою. Може, дорослий взагалі не з ним розмовляє, а по телефону? ..»

Досвідчений фахівець з дитячого здоров’я акцентував на важливості особистого прикладу: «Хочете, щоб дитина була здорова? Займайтеся своїм здоров’ям, будьте йому прикладом, залучайте до фізичної культури за принципом «роби, як я»».