На Дніпропетровщині зафіксували річну ціну на газ, знизили тариф на електроенергію та приводять до ладу автошляхи

На Дніпропетровщині зафіксували річну ціну на газ, знизили тариф на електроенергію та приводять до ладу автошляхи

Дніпропетровська область на 100 % готова до початку опалювального сезону. Вже проведені всі необхідні технічні роботи.

Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Максим Беспальчук.

За його словами, 10 % об’єктів соціальної сфери вже з теплом. Решта котелень запрацює, коли середньодобова температура триматиметься на рівні + 8 градусів три дні.

Також заступник голови облдержадміністрації додав, що на Дніпропетровщині діє новий знижений тариф на електроенергію і фіксована річна ціна на газ. Регіон має достатні запаси газу, а мешканці захищені фіксованим річним тарифом. Для побутових споживачів він складає 7 гривень 42 копійки за кубометр. Для соціальної сфери з урахуванням ПДВ і транспортування – 16 грн 80 коп.

Почали діяти нові ціни на електроенергію. Для домоволодінь, які споживають менше 250 кіловат-годин на місяць, тариф знизили до 1 грн 44 коп. Для решти вартість електроенергії незмінна – 1 грн 68 коп.

В області продовжують приводити до ладу автошляхи, як місцеві, так і державного значення. Триває будівництво «з нуля» національної траси Н-31 Дніпро-Решетилівка. І об’їздної Дніпра. Масштабний ремонт відбувається на Павлоградській трасі, там укладають фінішне покриття.

Дорожню інфраструктуру оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

На Дніпропетровщині розвивають мережу домівок для дітей-сиріт. Такі оселі вже є у Кам’янському, Солоному, Раївці, Покрові, Петриківці, Богданівці. Такі домівки – альтернатива застарілим інтернатам.

На Дніпропетровщині зафіксували річну ціну на газ, знизили тариф на електроенергію та приводять до ладу автошляхи регіону - ФОТО

Наразі триває будівництво малих групових будинків у селах Петрівка Синельниківського району та Вакулове – Криворізького.