Нові правила карантинних обмежень розглянули в міській раді Кам’янського

Нові правила карантинних обмежень розглянули в міській раді Кам’янського

27 жовтня відбулась спільна нарада керівництва міської ради з профільними виконавчими органами міської ради, представниками правоохоронних органів та Держпродспоживслужби. 

Головне питання – низький рівень вакцинації населення проти коронавірусної хвороби COVID-19 та недотримання карантинних обмежень більшістю суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного та побутового обслуговування та й самими містянами в громадському транспорті, громадських місцях, магазинах тощо.

Відкриваючи нараду, секретар міської ради Наталія Ктітарова повідомила, що станом на 7:00 27 жовтня у Кам’янському на коронавірус хворіють 1311 людей, з них: на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейного лікаря знаходиться 991 людина , на стаціонарному лікуванні з тяжким перебігом хвороби – 320. Загалом з початку реєстрації в місті зафіксовано 9007 підтверджених випадків інфікування COVID-19, з яких: одужало – 7369 людей, померло – 327.

Так, за рішенням наради, починаючи з 28 жовтня дотримання суб’єктами господарювання та містянами карантинних обмежень перевірятимуть спільні рейдові групи у складі представників правоохоронних органів, Держпродспоживслужби, медичних працівників та посадових осіб виконавчих органів міської ради.

Нові правила карантинних обмежень розглянули в міській раді Кам'янського - ФОТОНові правила карантинних обмежень розглянули в міській раді Кам'янського - ФОТО

«Сьогодні в 7-й і 9-й лікарнях лежать хворі з тяжким перебігом хвороби і місць вкрай не вистачає. Найбільшу кількість серед померлих становлять люди віком від 60 років, але помирають й молодшого віку. Ми розуміємо, що всі вже втомилися від карантинних обмежень, але треба чітко розуміти, що єдиним варіантом для виходу з «червоної зони» та зменшення кількості хворих залишається вакцинація якомога більшої кількості людей та дотримання елементарного – носіння захисної маски в транспорті, магазинах, громадських місцях тощо», – зазначила Наталія Ктітарова.