У громадський транспорт – лише з COVID-сертифікатом або тестом

У громадський транспорт – лише з COVID-сертифікатом або тестом

Через розповсюдження COVID-19 містам та громадам Дніпропетровщини рекомендували ввести нові карантинні обмеження. Зокрема, пасажирські перевезення – лише по сертифікатам вакцинації або негативному тесту на коронавірус. Про це стало відомо під час позачергового засідання обласної комісії ТЕБ і НС у ДніпроОДА.

«Потрібно приймати кардинальні рішення, які б допомагали ефективно боротися з епідемією,  – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. – Лікарі працюють на межі можливостей. Рівень захворюваності за тиждень виріс у 5 разів. Переважна більшість тих, хто потрапляє до реанімації – не щеплені. Саме тому запропонували містам, громадам і територіям ввести додаткові обмеження в сфері пасажирських перевезень».

Нині діють обмеження для транспорту міжрегіонального та міжобласного сполучення.

З 11 листопада на Дніпропетровщині пропонують запровадити їх для внутрішньообласного, міжміського та міського. Включаючи метро, трамваї, тролейбуси, електрички.

Рекомендували містам та громадам допускати пасажирів лише з сертифікатом про вакцинацію або негативним результатом тестування на коронавірус. Імунізованими мають бути й водії.

Рішення на місцях тепер мають ухвалити сільські, селищні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

А ще під час засідання рекомендували заборонити роботу розважальних закладів з 22:00 до 6:00.

За наявності СОVID-сертифікатів пропонують пускати й студентів до гуртожитків. В іншому випадку доведеться їхати додому та навчатися дистанційно звідти. Усі пропозиції підтримали одноголосно.

В області вже зробили майже 1 мільйон 800 тисяч щеплень від COVID-19. Двома дозами вакцинували більш ніж 728 тисяч людей.