Кіберполіцейські Дніпропетровщини викрили шахраїв, які ошукували людей на продажі неіснуючих товарів

Кіберполіцейські Дніпропетровщини викрили шахраїв, які ошукували людей на продажі неіснуючих товарів

Інтернет-шахрайство організували троє жителів Дніпропетровщини. Вони створили фейкові інтернет-магазини та вимагали від покупців передплату за товар, а після одержання грошей зникали. Сума збитків сягає понад 3-х мільйонів гривень.

Шахрайство викрила кіберполіція Дніпропетровщини спільно з відділенням поліції № 8 Дніпровського районного управління поліції та слідчими обласного главку.

В інтернет-магазинах шахраї пропонували жіночий одяг, взуття та аксесуари, яких в наявності не було. У клієнтів вимагали передплату, після чого зникали. У такий спосіб злочинці ошукали близько тисячі осіб. Сума збитків, які були завдані потерпілим, сягає понад 3 мільйони гривень.

За місцями мешкання підозрюваних були проведені обшуки. Вилучені ноутбуки, планшети, мобільні телефони, сім-карти, флеш носії, банківські карти та чорнові записи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України. Фігурантам повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.