Влада не бачить причин значного подорожчання валюти в Україні

Влада не бачить причин значного подорожчання валюти в Україні

Сьогодні в Україні немає ризиків для значного подорожчання іноземної валюти, вважає Олег Устенко, радник президента з економічних питань.

Автор: Валентин Фіголь.

«Вони можуть бути, але в межах кількох відсотків», – сказав про можливі коливання ринкового курсу гривні до долара О. Усенко в ефірі телемарафону.

За словами пана Устенко, на курс впливатимуть кілька факторів. Перше – це попит на валюту, зараз незначний.

Водночас, посадовець сподівається, що скорочення надходжень валюти від експортерів компенсуватиметься коштами, які Україна зможе отримувати від країн Великої сімки, від МВФ та міжнародних партнерів.

Влада не бачить причин значного подорожчання валюти в Україні - ФОТО
«Це означатиме, що валюта заходить у країну і золотовалютні резерви поповнюватимуться. І я не бачу жодних ризиків, щоб ми говорили про значні курсові коливання. Вони можуть бути, але в межах кількох відсотків», – сказав радник президента України.

Він нагадав, що золотовалютні резерви перебувають на довоєнному рівні – близько 29 млрд доларів.

Нагадаємо, НБУ увечері 14 квітня дозволив банкам відновити продаж готівкової іноземної валюти населенню. Курс продажу може відхилятися лише на 10% від офіційного курсу НБУ. Продаж безготівкової валюти, як і раніше, заборонено.

У минулі вихідні в Кам’янському можна було придбати долари в пунктах обміну по 31,7 гривень за долар. Валюту продавали не всі банки, представлені в місті – деякі лишаються зачиненими.