Президент скасував осінній призов до армії та відклав демобілізацію

Президент скасував осінній призов до армії та відклав демобілізацію

Президент України Володимир Зеленський скасував осінній призов до армії та відклав демобілізацію.  Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

Це означає, що призовна кампанія в Україні у жовтні-грудні проводитися не буде, а звільнення в запас військовослужбовців відкладається на термін «не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації».

«Внести до Указу Президента України від 29 грудня 2021 року № 687 /2021 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році” (зі змінами, внесеними Указом від 11 квітня 2022 року № 230/2022) такі зміни:

1) абзац третій пункту 1 та абзац третій пункту 2 статті 1 доповнити словами “але не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації”;

2) статті 2 – 6 виключити;

З) у статті 7 слова та цифри “крім пункту 2 статті З, який набирає ­чинності з 1 вересня 2022 року” виключити», – йдеться в указі.

Указ, датований 30 вересня, набирає чинності з дня опублікування.

Раніше повідомлялося, що українська влада не планує оголошувати проведення додаткової мобілізації на тлі організації таких заходів на території Росії, оскільки вже має підготовлені резерви. Про це заявив радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк.