Кам’янське майже готово до опалювального сезону й в цьому не останню роль зіграла модернізація, що проведена в останні роки

Кам’янське майже готово до опалювального сезону й в цьому не останню роль зіграла модернізація, що проведена в останні роки

Кам’янське готується до стабільного проходження опалювального сезону. На даний час технічна підготовка житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період майже завершена. Аварійні служби забезпечені всім необхідним для усунення можливих аварійних ситуацій. Про це повідомляється на сайті міськради.

За повідомленням пресслужби міськради, за останні кілька років виконано великий обсяг робіт, аби зменшити залежність міста від природного газу для централізованого теплопостачання.

Два роки тому у взаємодії з ДТЕК на електроопалення перевели житлові райони Соцмісто та «БАМ». Для цього була проведена масштабна модернізація зовнішніх та внутрішньобудинкових електричних мереж, збільшення потужностей, забезпечення приладами електроопалення соціально незахищених верств населення та інше. Перед початком опалювального сезону проведено технічний огляд трансформаторних підстанцій, які забезпечують електрикою ці житлові райони.

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі провели технічне обслуговування 27 трансформаторних підстанцій, що живлять критичні об’єкти та житлові райони.

У попередні роки Лівобережна котельна коштом інвесторів була модернізована та у разі необхідності може виробляти тепло від вугілля.

Майже 60% багатоквартирних будинків у центральній частині міста пройшли модернізацію внутрішньобудинкових електричних мереж.

Також, аби усунути можливі непорозуміння між двома компаніями, як це було раніше, сьогодні Дніпровська ТЕЦ визначена єдиним виробником, постачальником та транспортувальником теплової енергії. Більш ніж половина об‘єктів соціальної сфери Кам’янського опалюється пелетами.

Кам‘янське майже єдине велике місто, яке за останній час більш ніж на 50 % скоротило споживання газу в комунальній теплоенергетиці.