Народні рецепти від ангіни з буряка пропонують лікарі в Кам’янському

Народні рецепти від ангіни з буряка пропонують лікарі в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь

Використовувати, після обговорення з лікарем, народні рецепти засобів з буряка від ангіни та інших видів болю в горлі пропонують лікарі в Кам’янському.

Публікація має інформаційний характер, наголошують фахівці Відокремленого структурного підрозділу «Кам’янський районний відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». Перед використанням цих рекомендацій медики радять обговорити їх зі своїм лікарем.

При перших ознаках хвороб горла, лікування повинно бути негайним. Лікарі часто призначають антибіотики та інші препарати. При цих хворобах, вони – необхідні, наголошують медики.

А народні, домашні засоби проти ангіни й тонзиліту допоможуть швидше впоратися з бактеріями та вірусами. Основний інгредієнт цих народних рецептів – звичайний буряк.

Буряк – воістину дивовижний овоч, наголошують фахівці. В ньому, як стверджують автори підручника «Фармакогнозія з основами біохімії рослин», є численні біологічно-активні речовини – пектини, білки, моно- та олігосахариди, органічні кислоти, мінерали та вітаміни груп B та Р.

Завдяки такому хімічному складу буряк використовується в народній медицині та виготовленні промислових біологічно-активних домішків.

Препарати з буряка сприяють зменшенню запалення і набряку горла, мають антимікробну дію, зміцнюють імунітет, підвищують еластичність капілярів, нормалізуючи кровопостачання організму.

«Бурякова терапія» при хворобах горла дуже проста:

  1. Змішайте 200 мл бурякового соку з 1 ст. ложку яблучного оцту. Потрібно зігріти коктейль до 30-35°C. Пити цей напій не менше ніж 6-7 разів на день до повного одужання.
  2. При ангіні або болю в горлі, можна полоскати горло розчином бурякового і цибулевого соків. Буряковий сік розводять водою в пропорції один до одного. До 150 мл суміші додають 1 столову ложку цибулевого соку. Полоскання цим розчином слід проводити кожні 3 години.
  3. Цей рецепт необхідний при вірусній ангіні. Змішайте 100 мл бурякового соку, 100 мл води й 1 чайну ложку лимонного соку. Полощіть горло цією сумішшю 5-6 разів на день.

«Бурякові рецепти» можуть мати послаблювальний ефект, попереджають автори «Фармакогнозії…».