Українцям розповіли, чи доставлятиме Укрпошта пенсії під час блекауту

Українцям розповіли, чи доставлятиме Укрпошта пенсії під час блекауту

Українська влада не виключає ситуації, коли внаслідок чергової атаки в країні настане повний блекаут на тривалий період. У зв’язку з цим, пенсіонерів непокоїть, чи зможуть вони в цей період отримати пенсії, які їм доставляє Укрпошта.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram запевнив громадян, що навіть за умов повного блекауту відділення Укрпошти продовжать свою роботу.

За його словами, Укрпоштою було розроблено план дій на випадок настання повного блекауту. За повної відсутності електрики по всій Україні продовжать свою роботу 3000 відділень пошти. Слід зазначити, що зараз у країні працює 6000 відділень. Відповідно, кожне друге відділення продовжуватиме працювати.

“Це хороша новина для українців, адже вони зможуть і надалі стабільно отримувати пенсії, відправляти та отримувати посилки, здійснювати платежі”, – каже Данило Гетманцев.

Відбуваються й відповідні зміни у логістиці поштового оператора, покликані адаптувати роботу компанії до нових реалій. Готуючись до тривалої відсутності світла, Укрпошта закуповує генератори. Якщо попит на послуги поштового оператора буде високим, то відділення, що працюють у великих містах, доповнять мобільними відділеннями, каже нардеп.