Про виховання та опалення в Кам’янському: новому вчимось і старе не забуваємо

Про виховання та опалення в Кам’янському: новому вчимось і старе не забуваємо

Поки педагоги вчаться нових методів виховувати з дитинства винахідників та інженерів, музей нагадує кам’янчанам про війну в Афганістані. Тимчасом комунальники на ходу латають старі комунікації, якими витікає теплоносій.

Міський семінар «STREAMосвіта – новий інтегрований підхід щодо формування культури інженерного мислення у дітей дошкільного віку» відбувся у Кам’янському в дошкільному навчальному закладі «Пролісок». Присутніх педагогів ознайомили з технологію STREAM (Science, Technology, Reading + Writing, Engineering, Arts and Mathematics – природничі науки,технологія, читання + письмо, інжиніринг, мистецтво та математика).

Також мова йшла про те, що в Україні створена програма для дошкільнят «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт» для формування культури інженерного мислення. Педагоги закладу представили досвід роботи з дітьми за програмою «Стежинки  у Всесвіт»: створення відео-казок разом з дітьми за допомогою пластилінової мультиплікації та сучасних комп’ютерних технологій, формування цілісної картини світу у дітей за методиками  «Пізнавальне конструювання», «Логіки світу», «Юний дослідник».

Учасники семінару відвідали заняття з дітьми старшого віку та виставку дитячих винаходів, з коментарями маленьких винахідників.

В музеї історії міста відкрилася нова виставка, присвячена 30-річчю виведення радянських військ з Афганістану. Виставка показує війну в Афганістані з точки зору військових та цивільних дніпродзержинців. За десятиріччя воєнних дій там загинули 12 мешканців міста.

Виставка базується на матеріалах фондів музею історії Кам’янського та місцевих воїнів-інтернаціоналістів: голови міської організації Союз ветеранів Афганістану Олега Качуровського, голови міської ради інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій Ігоря Бережного та інших. Виставка буде працювати до 21 лютого.

Тимчасом місто жило звичайним життям. Аварійники «Тепломережі» шукали, звідки тече гаряча вода вулицею Спортивною, парував струмінь з голої труби у дворах по вулиці Глаголєва, біля школи 22, чекали ремонту опалення в будинках по В. Стуса та Аношкіна. Комунальники скаржаться на низький рівень оплати послуги опалення. Споживачі вказують, що не хочуть гріти вулицю.