Поліція в Кам’янському: питання парковки, чесні вибори та «Безпечне місто»

Автор: Валентин Фіголь

Поліцейські в Кам’янському сьогодні розбирались з особливостями паркінгу в центрі міста, звітували про готовність забезпечити законність виборчого процесу та радились з комунальниками про розвиток Єдиної диспетчерської служби.

Як завадити іншим водіям заставляти машинами тротуар перед своїм об’єктом на проспекті Свободи, поряд з майданом Героїв, – вигадали підприємці, що поставили вздовж узбіччя кілька пластикових конусів. Такими, зазвичай, обмежують дорожній рух, наприклад, комунальники при проведенні робіт або поліцейські при оформленні ДТП.

Але в даному випадку обмежувати дорожній рух і зупинку в цьому місці незаконно, – запевнив Сергій Лукашов, начальник міськвідділу поліції в Кам’янському. Він доручив своєму заступнику Андрію Пінчуку знайти авторів обмеження і провести з ними профілактичну бесіду про неприпустимість створення перешкод дорожньому рухові.

Сьогодні ж поліцейські звітували місцевим ЗМІ про підготовку до захисту законності під час виборчого процесу.

Досі в поліцію скаржились, здебільшого, через неналежну друковану агітацію, – розповіла Єлена Тімченко, прес-офіцер міськвідділу поліції. Тобто, якщо на агітаційних друкованих матеріалах нема реквізитів друкарні, накладу та інших вихідних даних, то це порушення закону, і люди про таке повідомляють поліцію.

Коли йде мова про підкуп виборців, то винні і той, хто дає, і той, хто бере. Про це нагадав начальник слідчого відділення поліції Віталій Гусятниченко.

Поліція готова до всього, в тому числі і до провокацій, запевнив Сергій Лукашов, начальник поліції Кам’янського.

На комунальному підприємстві «Інформаційні системи» сьогодні відбулась нарада з питань розвитку Єдиної диспетчерської служби. У нараді взяли участь міський голова Андрій Білоусов, керівництво ЖКГ та поліції.

Ця служба, створена 3 роки тому, приймає повідомлення від мешканців міста і передає їх виконавцям. За цей час служба прийняла більш ніж півмільйона заявок. До КП «Інформаційні системи» належать і камери відео спостереження «Безпечне місто». В цьому році міське самоврядування декларує збільшення потужності диспетчерської служби: збільшення кількості та якості відеокамер, створення інтернет-сайту підприємства, на якому камянчани зможуть реєструвати свої заявки та контролювати їх виконання.

КП «ІС» – дуже важливе підприємство, зазначив Андрій Білоусов, тому міська влада буде про нього піклуватись і надалі.

Нагадаємо, що в 2019 році Програмою розвитку КП «ІС» передбачено фінансування в розмірі 11 мільйонів гривень з міського бюджету.