Децентралізація опалення в Кам’янському: про розділ майна «Тепломережі»

Децентралізація опалення в Кам’янському: про розділ майна «Тепломережі»

Валентин Фіголь

 

Зроблено ще один крок до децентралізації системи опалення житла в нашому місті. Рішення про розділ майна КП КМР «Тепломережі» було ухвалено на червневій сесії міської ради Кам’янського.

 

«З метою забезпечення мешканців міста послугами якісного, сталого                  та надійного централізованого теплопостачання», – аргументують необхідність таких дій автори проекту рішення – посадовці департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.

Рішення, прийняте міською радою, визначає наступну схему розділу майна між новоутвореними теплопостачаючими підприємствами.

Частина майна з балансу комунального підприємства Кам’янської міської ради «Тепломережі» буде передаватись на баланс комунального підприємства Кам’янської міської ради «Кам’янська теплопостачальна компанія». Частина обладнання буде передаватись в безоплатне користування (позичку) комунальному підприємству Кам’янської міської ради «Кам’янська теплопостачальна компанія.

Рішення диктує передати комунальному підприємству Кам’янської міської ради «Кам’янська теплопостачальна компанія» дебіторську заборгованість споживачів та базу даних абонентів (особистих рахунків) комунального підприємства Кам’янської міської ради «Тепломережі» за виключенням споживачів від джерела теплопостачання ТЕЦ АТ «ДНІПРОАЗОТ», для подальшого надання послуги з теплопостачання.

Ще частину майна з балансу комунального підприємства Кам’янської міської ради «Тепломережі» має бути передано на баланс КП КМР «Південні тепломережі», а дещо – в безоплатне користування «Південним».

Нагадаємо, що «Південні тепломережі» міськвиконком призначив надавачем послуги централізованого опалення для мешканців Соцміста та БАМу, тобто колишніх споживачів тепла від ТЕЦ «Азоту». «Південні», зокрема надаватимуть послуги децентралізації опалення для мешканців правобережжя.

Також «Тепломережі» повинні передати КП КМР «Південні тепломережі» дебіторську заборгованість споживачів та базу даних абонентів (особистих рахунків) комунального підприємства Кам’янської міської ради «Тепломережі», які забезпечуються теплопостачанням від джерела ТЕЦ АТ «ДНІПРОАЗОТ», для подальшого надання послуги з теплопостачання.

Отже, майно КП КМР «Тепломережі» буде розділено між комунальними «Кам’янською теплопостачаючою компанією» та «Південними тепломережами». «Компанія» буде обслуговувати споживачів централізованого теплопостачання в центральній та лівобережній частинах міста. А «Південні» – мешканців Соцміста та БАМу.