Закінчується прийом проектів «бюджету участі» в Кам’янському: аншлаг на «днях відкритих дверей»

Закінчується прийом проектів «бюджету участі» в Кам’янському: аншлаг на «днях відкритих дверей»

Разом з січнем добіг кінця термін подання проектів на участь у конкурсі громадського бюджетування. Вже подано більше сотні проектів – претендентів на свої 200 тисяч гривень з «бюджету участі».

Автор: Валентин Фіголь.

До вечора 31 січня організатори конкурсу назбирали 117 проектів «бюджету розвитку». Протягом доби очікується ще кілька. Про попередні результати подання проектів розповіла Людмила Гончаренко, куратор громадського бюджетування в Кам’янському від департаменту економічного розвитку.

«Ці два дні цілком виправдали себе. Люди просто писали, сидячи рядом», – прокоментувала Л. Гончаренко останні дні прийому проектів. В ці дні департамент влаштував «дні відкритих дверей»: громадяни могли прийти до службового кабінету та отримати всі необхідні консультації щодо проектів. Охочі йшли один за одним, поділилась враженнями посадовець.

Перед цим організатори популяризували громадське бюджетування ще багатьма способами. Публікаціями в ЗМІ та соціальних мережах. Семінарами та форумами в громадських місцях – в Центрі дитячої творчості, наприклад.

Семінар з бюджету участі в медичному коледжі

Днями відбувлись семінари по написанню громадських проектів кількох вищих навчальних закладах (авторам має бути більш ніж 18 років). Зокрема, у медичному коледжі.

«Складно передати атмосферу, у якій проходив цей захід. Це був симбіоз студентської відповідальності та готовності до прийняття рішень тут і зараз, викладацької підтримки та повного сприйняття аудиторією інформації», – прокоментувала пані Людмила зустріч з студентами. Студенти подали 2 проекти про безкоштовне відвідання басейну та театру. Пані Гончаренко прогнозує, що студенти можуть скооперуватись для підтримки цього проекту. Студенти обговорили також можливість подання проектів на теми екології та контролю над тваринами…

Серед інших проектів, поданих громадянами, більшість стосується благоустрою. Є проекти волонтерських заходів на підтримку безпорадних онкохворих та «стежки здоров’я» на території «Центру здоров’я та медицини спорту».

Минулорічний проект бюджету участі вже реалізовано

Підсумки подання проектів на конкурс «бюджету участі» будуть підведені до майбутньої середи, прогнозує посадовець.