Про відселення з аварійного будинку в Кам’янському

Про відселення з аварійного будинку в Кам’янському

Нарада щодо відселення мешканців аварійного будинку по вулиці Лисенка, 69, відбулась в міськвиконкомі вчора. Про поневіряння мешканців цього двоповерхового житлового будинку, який репається вздовж і впоперек майже півроку, «Пильний погляд» розповідав кілька разів з минулої осені.

Автор: Валентин Фіголь.

Нарада була короткою. Як розповіли мешканці будинку, міське самоврядування запропонувало їм переселитись у гуртожитки. Люди відмовились від такого варіанту. «Нічого нема стійкішого за тимчасове», – прокоментували мешканці будинку варіант з гуртожитком. – Ми знаємо це, бо наш будинок теж з житла, яке будувалось як тимчасове…»

Наступна зустріч влади з мешканцями заплановано на ранок 14 лютого.

Будинок на Лисенка, 69 почав давати тріщини після тривалого підтоплення з аварійного витоку водопровідної води під квартирою №3. Вода текла попід будинок, поки потоп випадково не виявили мешканці і не ліквідували аварійники водоканалу. Скоро будівля почала з тріском репатись на всіх поверхах. В жовтні 2019 року будинок обстежила комісія департаменту, і для мешканців почалось тривожне чекання акту про результати обстеження.

Будинок продовжує репатись, поступово завалюючись всередину. «Якщо раніше ми крізь тріщини чули, що робиться у сусідів, то тепер ми бачимо одне одного крізь шпарини! – діляться мешканці враженнями. – Або вранці встаєш і не можеш дверей відчинити, які вчора ввечері зачинив, бо перекосилось і заклинило».

Акт був готовий і затверджений рішенням міськвиконкому у січні 2020 року. Комісія визнала будинок непридатним для проживання.

Згідно закону, тепер міське самоврядування повинно відселити з аварійного будинку мешканців, придбавши для них житло. Відповідне рішення міськради готується на сесію у лютому. Передбачається виділити 2 мільйона гривень для придбання 6 двокімнатних і 2 трьохкімнатних квартир, аби відселити мешканців цього будинку.