Навчитись захищати себе та Україну пропонує мешканцям Кам’янського ВПЦ «Гарт»

Навчитись захищати себе та Україну пропонує мешканцям Кам’янського ВПЦ «Гарт»

Від самозахисту до захисту Батьківщини – такий шлях пропонує пройти разом військово-патріотичний центр «Гарт», запрошуючи на безкоштовний бойовий вишкіл.

Останнє в 2020 році тренування у ВПЦ «Гарт» відбулось 27 грудня в спортивній залі школи №8. Курсанти вчили комбінації ударів та викручували одне одному руки в уявних бойових ситуаціях.

Курсанти – різного віку, різного рівня спортивної підготовки. Але до «Гарту» їх привело однакове бажання: навчитись захищати, для початку, себе.

«Ми тут вчимося захищати спочатку себе, в перспективі – Батьківщину», – пояснив Олександр Азаров, тренер ВПЦ.

Система підготовки «Гарт», пояснив він, створювалась в Україні 6 років. В її основу покладено методику підготовки бійців спецпідрозділів різних країн світу. «Наша система сформована під час бойових дій на території України, адаптована під сучасні способи ведення війни». – зазначив О. Азаров.

Систему «Гарт» в Кам’янському практикують років зо 3, але курсантів небагато. «Ми практикуємо не масовий вид єдиноборства. Це не спорт – це наука війни!» – акцентує тренер.

Окрім рукопашного бою, система «Гарт» включає й інші дисципліни: тактичну, вогневу підготовку, тренування з парамедицини. «Ми маємо зв’язки з військовими частинами, де можна набути практичного досвіду у поводженні зі зброєю», – наголосив пан Азаров.

Одне з завдань, які ставить перед собою система підготовки «Гарт» – виховання відповідальних, законослухняних громадян, патріотів України. «Ми, зокрема, готуємо майбутніх бійців ЗСУ, – розповів інструктор. – Але система «Гарт» – не лише для військових. Самозахист – це право сильних та відповідальних людей з почуттям власної гідності».

В майбутньому, поділився планами О. Азаров, планується розширити мережу центрів підготовки «Гарт» – зокрема, зробити її доступною для молодших школярів. Для цього кілька курсантів проходять спеціальний курс підготовки інструкторів – навчаються працювати з малечею. «Маємо запропонувати дітям корисну альтернативу комп’ютерним іграм та принадам вулиці», – позначив педагогічне «завдання-максимум» інструктор.