У Кам’янському померла депутат міськради Валентина Капінус

У Кам’янському померла депутат міськради Валентина Капінус

Сьогодні вранці, від тривалої хвороби померла депутат міськради Валентина Іванівна Капінус.

«Життєвий шлях Валентини Іванівни є яскравим взірцем наполегливості та вміння досягати поставленої мети. Завдяки своїй принциповості, добропорядності, небайдужості до чужих проблем вона здобула беззаперечний авторитет та повагу серед своїх колег та мешканців міста, – йдеться на сайті міськради. – Кам’янська міська рада та її виконавчий комітет висловлює щирі співчуття з приводу тяжкої втрати всім рідним, близьким, друзям покійної. Світла пам’ять про Валентину Іванівну назавжди залишиться в наших серцях».

Валентина Іванівна народилася 16 травня 1957 року в Дніпродзержинську і тут прожила все своє життя. У 1983 році закінчила Дніпродзержинський індустріальний інститут та здобула спеціальність інженера-механіка. Там же розпочала свою трудову діяльність старшим лаборантом. Потім працювала на АТ «ДНІПРОАЗОТ» та КП «Кам’янський міськводоканал» ДОР.

Вона вважала себе останньою комуністкою в міськраді, хоча й обиралася на двох останніх виборах від інших партій. Адже після Революції гідності участь компартії у виборах призупинили. Тож у 2015 році вона обралася депутатом від «Опозиційного блоку», а на минулих виборах 2020-го від партії «Бджола». Тим не менш, Валентина Іванівна не приховувала своїх поглядів, пояснюючи це вимушеним кроком через неможливість обратися від Компартії.

Через свої погляди та чесну позицію, Валентина Іванівна не раз опинялася у епіцентрі місцевих політичних баталій. Вона відкрито засуджувала націоналізм та фашизм, спроби реабілітувати колаборантів  та тих, хто співробітничав з нацистами.