Долучитись до «генерального прибирання» закликає влада мешканців Дніпропетровщини

Долучитись до «генерального прибирання» закликає влада мешканців Дніпропетровщини

Мешканців Дніпропетровської області влада запрошує долучитися до Дня довкілля 16 квітня: вийти на вулиці своїх населенх пунктів і влаштувати «генеральне прибирання».

Автор: Валентин Фіголь.

Заклик до толоки на честь Дня довкілля (в Україні День довкілля відзначають у третю суботу квітня) озвучили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Традиційно до Дня довкілля по всій країні проходили весняні прибирання. Із року в рік люди виходили на двір та наводили порядок. Пропонуємо мешканцям області і цьогоріч подбати про екологію і природу Дніпропетровщини. Зробити міста і села по-весняному гарними й квітучими. Та 16 квітня вийти на прибирання в усіх населених пунктах регіону», – запропонувала директорка департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОВА Ірина Понікарова.

Мешканців закликають влаштувати прибирання на своїх подвір’ях чи вулицях. Скопати городи, висадити дерева, кущі, квіти. Облаштувати нові дитячі майданчики та квітники.

В Кам’янському 16 квітня не заплановано централізованих заходів до Дня довкілля, повідомив Богдан Наполов, директор департаменту екології Кам’янської міськради. Тому що міську толоку заплановано провести на початку літа, в червні – можливо, до Дня еколога, який відзначатиметься 5 червня.