Бюджетники Кам’янського отримають зарплатню, завдяки європейській допомозі

Бюджетники Кам’янського отримають зарплатню, завдяки європейській допомозі

Автор: Валентин Фіголь.

Європейська фінансова допомога, спрямована на підтримку витрат держбюджету, дає надію, що бюджетники Кам’янського отримають свою зарплатню.

У працівників бюджетної сфери Кам’янського виникли проблеми з отриманням зарплатні. Про це говорили днями посадовці. Можливо, європейська допомога, скерована саме на зарплатні бюджетникам, допоможе Держказначейству швидше розібратися зі своїми негараздами.

Отже, якраз європейські держави дали грошей для фінансування державних видатків.

Уряд Великої Британії надав $525 млн кредитних гарантій, повідомляє пресслужба британського уряду. Вони будуть реалізовані у разі, якщо Україна матиме дефіцит коштів для фінансування держвидатків, йдеться в повідомленні. Кошти кредитів будуть спрямовані на зарплату службовцям держсектора, а також на утримання шкіл та лікарень.

Міністерство фінансів Німеччини перерахує 1 млрд євро на донорський рахунок МВФ для фінансування бюджетних потреб України. Відповідну угоду в суботу, 25 червня, підписали міністр фінансів України Сергій Марченкота та його німецький колега Крістіан Лінднер. Зазначено, що гроші підуть на соціальні та гуманітарні видатки України.

«Без міжнародної підтримки уряд України буде змушений піти шляхом, який ставить під загрозу макроекономічну стабільність країни та довгострокову економічну безпеку, включно зі скороченням резервів та друкуванням грошей. Така політика безпосередньо призвела б до високої інфляції та гуманітарної катастрофи в країні», – резюмують в уряді Великої Британії.