Під кінець осені школи в Кам’янському можуть закрити на карантин

Під кінець осені школи в Кам’янському можуть закрити на карантин

Автор: Валентин Фіголь.

Лікарі попереджають про пік захворюваності на коронавірус в Україні під кінець осені. Школи, зокрема, в Кам’янському можуть бути закриті на карантин.

На кінець листопада лікарі очікують пік захворюваності, повідомляє ресурс «Освіта-інфо».

З кожним тижнем кількість хворих на коронавірус в Україні збільшується. Циркулює штам «Омікрон» – не такий важкий як «Дельта», але дуже швидко поширюється.

На кінець листопада лікарі очікують пік захворюваності. І це все може внести корективи, в уже, як здавалось, налагоджені процеси.

Попри війну в країні, запустити уроки офлайн в багатьох місцях освітянам вдалося. Зараз, кажуть вчителі, треба зробити все можливе, аби не дозволити коронавірусу знову відправити всіх в локдаун.

На сьогодні очно та в змішаному форматі в Україні вчиться понад 2 млн учнів. Наприклад, в Кам’янському, за даними департаменту з гуманітарних питань міськради, з початку навчального року дистанційно працює всього 4 заклади середньої освіти, 2 – очно і 38 – в змішаному форматі. І саме така форма освіти на тепер сприяє меншому зростанню хвороби коронавірусу серед дітей, вважають медики.

Через війну загальний карантин та масковий режим в усій країні не запроваджуватимуть. Проте, до обмежень може вдатись кожен регіон та освітній заклад самотужки, виходячи з епідеміологічної ситуації.

Навчальні заклади Кам’янського працюють відповідно  санітарного регламенту, як і вся Україна, нагадала Наталія Рева, директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міськради.