В Кам’янському головну ялинку поставлять благодійники

В Кам’янському головну ялинку поставлять благодійники

Більше тижня в місті точилися гарячі суперечки щодо того, чи треба витрачати з міського бюджету кількасот тисяч гривень на головну ялинку міста. Одні казали, що зараз гроші більше потрібні для лікарень. Другі переконували, що без ялинки не буде атмосфери Різдва та Нового року.

Дискусійне питання вирішилось досить несподівано. Сьогодні міський голова Андрій Білоусов повідомив, що головну ялинку Кам’янського встановлять за благодійні кошти. А гроші з міського бюджету, які планували витратити на ялинку, депутати міськради перерозподілять на соціальні потреби.

Благодійниками, які вирішили взяти на себе витрати з облаштування міської ялинки, виявилися інвестори, що зараз будують льодову арену біля спорткомплексу «Прометей». Ще влітку вони обіцяли, що на Новий рік мешканці міста кататимуться на новому льоду. Проте, будівництво пішло не так, як планувалося.

«Під час проведення робіт виникла технологічна складність роботи з ґрунтами на даній ділянці. Тому з об’єктивних причин відкриття льодової арени відбудеться пізніше ніж це було передбачено, – повідомив на своїй сторінці Андрій Булоусов. – Враховуючи бажання городян кататися на ковзанах та зацікавленість льодовим катком, організація, яка будує арену, звернулася до влади міста із проханням дозволити встановити на майдані Петра Калнишевського вуличний варіант льодової ковзанки».

Очевидно, що аби не було нарікань від громадськості, отримавши дозвіл на каток, організатори вирішили взяти на себе і витрати по створенню новорічної атмосфери на головній площі міста, і встановити ялинку.

Сьогодні на площі Калнишевського вже можна було побачити підготовчі роботи з встановлення катка. Невдовзі тут мають з’явитись і інші об’єкти Різдвяних і Новорічних свят.